Aberlour Gwalia

Aberlour Gwalia WC 105 / 145939 WSB


Født 14. april 2004. Kåret i 1. klasse i 2007 med følgende beskrivelse:


En lidt lille hoppe med meget kvalitet. Særdeles god ponytype. God dybde. Godt charmerende hoved. God forpart. God overlinie. God bagpart. Gode lemmer. Bevægelsen snæver for i skridt. God og fri trav.


Gwalia er den første sec. C pony vi avlede. Indtil da havde vi koncentreret os om welsh cobs med en enkelt afstikker til WPBR.


Efter at vi i 2013 måtte tage afsked med Gwalias mor, Thorneyside Glamour Girl, er hun nu vores stamhoppe på stutteriet. Hun har indtil nu leveret 7 føl:

Aberlour Ginny, der går som kørepony, Aberlour Gaia, som vi har showet meget og som i 2015 fik sit første føl, Aberlour Ginette, som er solgt til Betina Hansen, Aberlour Gilbert og Aberlour Gadfly, der begge går som rideponyer for børn. I 2017 fik hun Aberlour Gwyneth, som nu er til salg, og i 2019 igen et hingsteføl, Aberlour Gentleman, der blev solgt til Sofie Håkansson i Sverige ved fravænning.


Gwalia har haft en imponerende showkarriere, som allerede startede allerede da hun var føl, og vandt flere championtitler. Som 1 års blev hun Best In Show på det fynske plageskue, og siden fulgte mange championater ved kåringer og shows i welshforeningens regi. Hun er flere gange udstillet på Roskilde Dyrskue med 23 point og i vores jubilæumsår 2015 opnåede hun 23 point på dyrskuet med en hoppesamling bestående af hende selv of døtrene Ginny og Gaia.


Gwalia er nu rykket op i veteranklassen med sine 16 år, men det skal ikke forhindre at vi prøver at få hende ifolet med Parvadean Roberto, som vi har leaset i sæsonen 2020.


Gwalia som senior i foråret 2020

Gwalia, 1 år og Best In Show på Fyn

Gwalia med sit hingsteføl Gentleman i 2019

Gwalia, 3 år og kåret i 1. kl.

Gwalia ved åbent hus arrangement i august 2018

Gwalia 11 år med døtre i samling og 23 point