Erw-Wastad Anna

Erw-Wastad Anna WC 99 / 125276 WSB


Født 15. maj 2001 - død 2009. Kåret i 2. kl. A i 2005 med følgende beskrivelse:


Hoppe af god type med god dybde. Godt hoved med gode øjne, men lange ører. Kort hals og stejl skulder. God overlinie med en god, kort ryg. Hældende, men stærkt kryds med lidt lavt ansat hale. Gode tørre lemmer. Bevægelsen vinkende og vid fortil. Mangler lidt afskub.


Anna blev indkøbt på cob-auktionen i Wales i efteråret 2003, 2½ år gammel. Hun kom til Danmark som en typisk waliser, der ikke havde været så meget i hænder, som vi plejer at håndtere vores egne føl. Men hun kom hurtigt efter det og blev i løbet af vinteren en rigtig sød hoppe, som trivedes godt i vores lille ponyflok.


2005 blev Annas show-år. Hun blev udstillet på Roskilde Dyrskue, på Bjärsjölagård i Skåne og til Welsh kåring. Bedste resultat opnåede hun i Sverige, hvor hun med 41 point og guldmedalje blev udpeget som Bedst I Racen (BIR) sec. C.


Hun blev tilredet i vinteren 2006 og folede senere samme år sit første føl; Aberlour Albin efter Nebo Rustler. Anna trivedes rigtig godt i rollen som følhoppe og blev ifolet igen med Rustler, som hun gik i stod med hele året rundt, også med hel små føl ved siden. Efter Albin fulgte Alwyn i 2007 og Amber i 2008. Albin er ridepony på Sjælland, Alwyn er udlånt til gode venner i Thy og Amber blev allerede som føl solgt til en kusk i Sverige.


I 2009 skulle vi til at have den unge AberlourGwalia i gang som avlshoppe, så Anna blev udlånt til en ponyrytter i nærheden, hvor hun skabte stor glæde som ridepony. Desværre så en Fjordhest sig gal på hende, da de gik på fold sammen, og hun blev sparket så den ene pibe brækkede helt over og Anna måtte aflives på stedet. Derfor nåede vi aldrig at få et hoppeafkom efter Anna.


Anna med hingsteføllet Aberlour Albin, 2006

Anna nytilredet i 2006

Annapå Roskilde Dyrskue i  2005